A Google előnyben részesíti az SSL tanúsítvánnyal rendelkező weboldalakat

A tanúsítványokat a tárhelyszolgálatónál kell igényelni, ez szolgáltatónként változó, erre most nem térnék ki, a cikkem a WordPressben szükséges beállításokhoz ad segítséget.

Mi történik, ha nem használok ilyet?

A weboldal akkor is működik, ha nincs SSL tanúsítvány, viszont aki használ ilyet, az előnyben lesz azzal szemben, aki nem telepíti ezt a webhelyére.

A feladat

Egy már meglévő WordPress oldalunk átállítása biztonságos, https protokollon keresztül működjön. Mivel minden link http-vel szerepel, ezért minden egyes hivatkozást át kell írni https-re.

A megoldás

Le kell tölteni egy kiegészítőt, mellyel nagyon egyszerűen, és gyorsan át tudjuk állítani oldalunkat. Mivel nem elég az oldalakat és bejegyzéseket átállítani, hanem a képeket, hivatkozásokat is át kell, ezért a kézi javítgatást nem javaslom.

Fontos!!!

Minden esetben, amikor nagyobb módosítást hajt végre weboldalán, készítsen biztonsági mentést a fájlokról, és az adatbázisról is.

Nem tud, vagy nem akar ezzel foglalkozni?

Átállítjuk weboldalát biztonságos kapcsolatra, annyi teendője van, hogy kér egy díjmentes árajánlatot, és ha megfelel Önnek, akkor csak hátra kell dőlnie, és mi mindent megcsinálunk.

Első lépés

Töltsük le a Really Simple SSL nevű bővítményt, ehhez be kell lépni a Bővítmények hozzáadása menüpontba, majd a jobb felső sarokba be kell írni a Really Simple SSL kifejezést, majd ha kikereste a rendszerünk a bővítményt, kattintsunk a Telepítés most gombra, majd kapcsoljuk be.

Második lépés

Olvassuk le figyelmesen a megjelenő üzenetet:
Http hivatkozások a .css és a .js fájlokban: Módositsa bármely http:// -t // -ra
Képek, stíluslapok vagy szkriptek egy ssl tanúsítvány nélküli tartományból: távolítsa el őket, vagy helyezze át a saját szerverére.
majd ha ezek rendben vannak, utána kattintson a Lépjen tovább, aktiválja az SSL-t! gombra.

Harmadik lépés

Készen is vagyunk. Amit ír a bővítmény üzenetet, hogy valószínű be kell lépni, az nálam úgy is lett, utána szépen működött minden a weboldalon. Utolsó lépésként mentsünk rá a közvetlen hivatkozásokra, a biztonság kedvéért, én ezt ilyenkor mindig megteszem.

Ellenőrzés

Lépjünk ki az admin felületből, és kezdjük el lapozgatni weboldalunkat, eközben figyeljük meg fent, hogy ha mindent jól csináltunk, egy kis zöld lakat jelenik a böngésző címsoránál, ami azt jeleni, hogy már a biztonságos SSL kapcsolatot használjuk.

Próbáljuk ki egy másik böngészővel is úgy, hogy nem vagyunk belépve az adminisztrációs felületre, akkor lesz jó, ha minden esetben biztonságosnak mutatja több böngésző is.
Ha még mindig nem jelenik meg a biztonságos jelzés, akkor amennyiben használ valamilyen cache bővítményt az oldal, azt ki kell üríteni, és újra leellenőrizni.

Megjegyzés

A Google Search Console-ba fel kell venni az új honlap elérést, illetve az Analytics-ben át kell állítani a tulajdonok beállításainál az Alapértelmezett URL-t, de ez már egy másik történet…

Hasonló cikkek


Pin It on Pinterest

Ossza meg ezt!