Miért érdemes WordPress-t választani?

ÚJ weboldal készítése során az egyik legnehezebb döntés a megfelelő tartalomkezelőrendszer és alkalmazott technológiák kiválasztása. A kiválasztás során figyelembe kell vennünk a weboldal célját, fejlesztési költségeit, működései költségeit, a weboldal jellegét (webáruház, vagy csak céges bemutatkozó oldal). Az esetek döntő többségében mi a WordPress tartalomkezelő rendszert szoktuk javasolni.
Felvetődhet Önben a kérdés, hogy mi is az a WordPress? A WordPress nem más, mint egy tartalomkezelő rendszer, amire úgy gondolhatunk, mint a weboldalunk operációs rendszerére. A WordPress teszi lehetővé azt, hogy szerkesszük az oldalunk tartalmát, új bejegyzéseket, oldalakat készíthessünk. Továbbá, a WordPress felel az oldalunk működéséért, és hogy minden eszközön a megfelelő módon jelenjen meg a weblapunk.

A WordPress nem az egyetlen tartalomkezelőrendszer a világon, azaz weboldal „operációs rendszer”. Viszont a vezető szerepe és dominanciája megkérdőjelezhetetlen a honlap motorok között. Cikkünk írásának idejében a világ weboldalainak 33%-a használja a WordPress-t, mint platformot.

Milyen oldalakat lehet készíteni WordPress-el?

A WordPress-t alapvetően blogmotornak szánták. Azt a célt tűzték ki az elkészítése során, hogy egy mindenki számára elérhető, ingyenes publikációs platformot hozzanak létre. Manapság már egyáltalán nem igaz, hogy csak publikációs platformként szolgálna a WordPress, és csak azoknak érdemes használni, akik blogolni szeretnének. Az évek alatt bekövetkező változásnak köszönhetően ma már bármilyen weboldalt készíthetünk WordPress segítségével. Legyen szó akár céges oldalról, webáruházról, blogokról, portfólió oldalakról, híroldalakról, fórumokról, tagsági oldalakról, bármilyen weboldalt elkészíthetünk vele. 

mi-is-az-a-wordpress-1
 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Gmail
 • LinkedIn

Mi teszi ilyen népszerűvé a WordPress-t?

 • A WordPress teljesen ingyenes. Bárki azonnal, bármilyen pénz fizetése nélkül letöltheti a wordpress.org oldalról.
 • A WordPress teljesen nyíltforráskódú. Bárki hozzáférhet, módosíthatja, bővítheti és részt vehet a fejlődésében. Egy egész közösség épült így a WordPress köré.
 • A WordPress modern weblapkészítő eszköz. Ha valaki manapság a sztenderd, a látogatók által elvárt weblap megjelenésre gondol, akkor biztos, hogy a WordPress alapú honlapra gondol. De ez nem jelenti azt, hogy minden WordPress rendszerben készített weboldal ugyanolyan és sablonos lenne, ennek pontosan az ellenkezője az igaz! Bonyolult, összetett  oldalakat is készíthetünk WordPress segítségével.
 • A WordPress minden eszközön és képernyőméreten működik. Teljesen reszponzív oldalakat készíthetünk a segítségével. Nem számít, hogy laptopon, tableten vagy telefonon látogatják az oldalunkat.
 • A WordPress felhasználóbarát. Bárki könnyeden megtanulhatja az alapszintű kezelését, így szerkesztheti saját magának az oldalát.
 • Nagyon sokoldalú. Bármilyen típusú honlapot készíthetünk a segítségével. Legyen szó akár blogról, céges bemutatkozó oldalról, híroldalról, webáruházról, személyi edzőről, étteremről. Mindenki számára tökéletes választás a WordPress.
 • A WordPress bővíthető. Nagyon sok extra funkciót adhatunk hozzá a WordPress oldalunkhoz különböző bővítmények telepítésével.
 • A WordPress teljesen keresőbarát. SEO bővítmények használatával még jobban tudjuk optimalizálni az oldalunkat SEO szempontokból, hogy minél jobb helyen legyen az oldalunk a Google találati listáján.
 • A WordPress média fájlokat is kezel. nincs csupán szövegek használatára és kezelésére limitálva. Képeket, videókat, hanganyagokat, különböző dokumentumokat is kezel.

A WordPress legfontosabb elemei

A WordPress 2 legfontosabb összetevője a Bővítmények és a Témák. Ezekkel az összetevőkkel tudjuk a legjobban személyre szabni az oldalunkat az éppen aktuális elvárásainknak és igényeinknek megfelelően.

Bővítmények

A bővítmények segítségével tudunk egyedi funkciókat hozzáadni az oldalunkhoz. Ez az egyik legnagyobb előnye a WordPress-nek, hiszen a nagy felhasználó bázisának köszönhetően több tízezer ingyenes és fizetős bővítmény érhető el az interneten, így sokszor találhatunk megoldást a saját problémánkra. Sokszor kapunk kész, instant megoldást, ezért nagyon ritkán van szükségünk egyedi fejlesztésre az oldal készítése során. Ezért sokkal olcsóbban tudunk egy-egy funkciót beépíteni a WordPress oldalunkba, mintha programozókat és fejlesztőket kellene megbíznunk ahhoz, hogy lefejlesszék és beépítsék az adott funkciókat az oldalunkba. Az esetek döntő többségében még a fizetős bővítmények használatával is sokkal olcsóbban lesz kész egy honlap.

Témák/Sablonok

Több ezer ingyenes és fizetős téma található az interneten a bővítményekhez hasonlóan. Ezeknek a segítségével sokkal könnyebben és gyorsabban tudunk az adott területhez kapcsolódó weboldalt felépíteni az adott témakörhöz tartozó egyedi funkciókkal. Például: Könnyedén találhatunk étteremhez vagy klímaszereléshez kapcsolódó előre elkészített témákat, amiket, ha megvásárolunk sokkal gyorsabban elkészülhet egy weboldal kinézete. Továbbá, ezek a témák gyakran, olyan bővítményeket is magukba foglalnak a megvásárlás során, amikkel sokkal specifikusabb oldalakat tudunk készíteni. Már előre található benne pl: költségkalkulátor, naptár és így tovább.

Reméljük, hogy sikerült magyarázatot adnunk arra a kérdésre, hogy mi is az a WordPress? Így már könnyeben dönthet arról, hogy Önnek szüksége van-e egy WordPress oldalra, vagy sem.

Hasonló cikkek


wordpress telepitese localhostra fokep
WordPress telepítése localhostra

Tartalomjegyzék 1.Lépés: Töltse le és telepítse fel számítógépére a XAMPP nevű szoftvert 2.Lépés: Indítsa el az oldal futásához szükséges szolgáltatásokat 3.Lépés:...


wordpress biztonsag
Biztonság és az iThemes Security plugin

Tartalomjegyzék Mi van ha nincs ilyen feltelepítve? Többek között ezeket is tudja a kiegészítő Hogyan kell beállítani? Adminisztrációs felület elrejtése Adatbázis...


Pin It on Pinterest

Ossza meg ezt!