Az internetes honlapok több mint 34%-át a WordPress weboldalak adják. Ahogy nőtt a WordPress oldalak száma, úgy került egyre jobban a hackerek és a támadók célkeresztjébe.

Miért fontos a weboldalának a biztonsága?

Egy feltört WordPress oldal ronthatja a vásárlók bizalmát a vállalkozása iránt. Továbbá, nem csak a vállalkozás jóhírét érheti csorba, hanem anyagi károkat is szenvedhet, hiszen bevételtől eshet el, amíg az oldala elérhetetlen vagy használhatatlan állapotban van a feltörés ideje alatt.

Ezenkívül költséges lehet a megfelelő szakemberek megfizetése is, akik helyrehozhatják az oldalában keletkezett károkat. Ha a feltört oldalára a hackerek különböző kémprogramokat és scripteket helyeznek el, akkor a Google könnyen fekete listára teheti az oldalát és így nem fog megjelenni a keresési találatok között.

Ebben a posztunkban néhány egyszerű és könnyen használható tippet akarunk mutatni, amivel növelheti az oldalának a biztonságát.

 

1.Használjon erős jelszót

A jelszó nagyon fontos része egy weboldal biztonságának, ennek ellenére gyakran elsiklanak felette az emberek. Használjon bonyolult, hosszú jelszavakat, minél több és különböző a karakterrel. Legyenek benne számok, kisbetűk, nagybetűk, speciális karakterek.

 

2.Változtassa meg az admin felhasználók nevét bonyolultabbra

Minél bonyolultabb felhasználónevet használ, annál nehezebb a támadóknak bruteforce támadással visszafejteniük a jelszavát, hiszen még a felhasználónevére se jöttek rá. Ha az alapértelemzett „Admin” felhasználó nevet használja, akkor könnyebben feltörhetik az oldalát, hiszen már a hackereknek a felhasználónevét nem kell visszafejteniük.

 

3.Minimalizálja az admin felhasználók számát

Minél több felhasználó rendelkezik admin jogosultságokkal az oldalán, annál több lehetőséget hagy a hackereknek, hogy feltörjék az oldalát. Ha csökkenti az admin felhasználók számát, ezzel csökkenti a kockázatot is, hogy feltörjék az oldalát, viszont érdemes legalább két admin felhasználót beállítania az oldalára, hiszen, ha az egyik felhasználóval történik valami, akkor még a másiakt tudja használni.

 

4.Változtassa meg a WP-login URL-jét

Minden WordPress weboldalon, ahhoz, hogy be tudjunk jelentkezni az admin felületre alapértelmezett így néz ki a címe, hogy: „azenoldalam.hu/wp-admin” vagy „azenoldalam.hu/wp-login.php”.

Ha ezt a címet alapértelmezetten hagyjuk és nem változtatjuk meg, akkor könnyen brute force támadásnak tehetjük ki az oldalunkat, ahol is megpróbálják a támadók kitalálni az ön felhasználónevét és jelszavát. Ezenkívül tovább növelheti az oldalának a biztonságát, ha további biztonsági kérdést tesz az admin bejelentkező oldalára.

 

5.Korlátozza a bejelentkezési kísérletek számát

Alapértelmezetten a WordPress megengedi a felhasználóknak, hogy annyiszor próbáljanak bejelentkezni ahányszor csak akarnak, ezzel újabb támadási felületet biztosítva a hackereknek. Így szintén brute force támadásnak lehet kitéve az oldala, amikor is a támadók megpróbálják feltörni és kitalálni a felhasználónevét és jelszavát.

Azzal, hogy korlátozza a bejelentkezési kísérletek számát, a felhasználóknak csak bizonyos számú bejelentkezési kísérlete lehet, majd ha ezt elérik, akkor átmenetileg blokkolja őket a rendszer.

Ehhez használhatja a WP Limit Login Attempts nevű bővítményt.

 

6.Állítson be biztonsági kérdést a WordPress bejelentkezési oldalához

Az egyik legjobb módszere annak, hogy megakadályozd a jogosulatlan hozzáférést az oldaladhoz, ha a bejelentkezési oldalon biztonsági kérdést használ, amire csak ön tudhatja a választ.
Ahhoz, hogy ezt hozzá tudja adni az oldalához telepítse fel a WP Security Question nevű bővítményt. Egyszerűen csak telepítse fel, és használjon bármilyen kérdést, amit csak akar.

 

7.Védje jelszóval a wp-admin könyvtárat

Népszerű módja annak, hogy még biztonságosabbá tegye a WordPress oldalát, és hogy megvédje a brute force támadások ellen, ha egy jelszót állít be a wp-admin könyvtár eléréséhez.
Így, bárki akar belépni a wp-admin oldalra az URL-n keresztül, először egy jelszót kell megadni, majd csak utána éri el a bejelentkezési címet.

Hasonló cikkek


mi is az a wordpress fokep
Mi is az a WordPress?

Tartalomjegyzék Bevezetés Milyen oldalakat lehet készíteni WordPress-el? Mi teszi ilyen népszerűvé a WordPress-t? A WordPress legfontosabb elemei Miért érdemes...


Pin It on Pinterest

Ossza meg ezt!