A mai modern világban már elképzelhetetlen, hogy egy cégnek ne legyen saját weboldala. Egy honlap több, mint egy digitális névjegykártya. Egy bevételt és ügyfelet termelő weboldal elkészítése pontos tervezést és körültekintést igényel. Hiszen már több tanulmány is kimutatta, hogy miután egy látogató a weblapunkra érkezik, kevesebb, mint négy másodpercünk van arra, hogy megragadjuk a figyelmét, és felkeltsük az érdeklődését a vállalkozásunkkal kapcsolatban. Ha ez nem történik meg négy másodpercen belül, akkor a látogató nagy valószínűséggel el fogja hagynia a honlapunkat. Ha sikerült megnyernie a látogatóinak a figyelmét, akkor körülbelül további 25-35 másodperce van arra, hogy meggyőzze az éppen a honlapján tartózkodót arról, hogy az Ön vállalkozása és szolgáltatása az, amit keresett, hogy Ön megoldást tud nyújtani a problémáira.

Mitől sikeres egy céges weboldal?

Megragadja meg az érdeklődök figyelmét, majd a weblapon olvasott hasznos információk alapján cselekvésre sarkalja őket, azaz kapcsolatfelvételre, vagy árajánlatkérésre, vagy rendelésre ösztönzi a látogatót.

Ideális céges honlap menü felépítése:

Érdemes csak a legfontosabb és a legszükségesebb oldalakat és dolgokat megjeleníteni a menüben, hogy ne zavarjuk össze az oldal látogatóit a túl sok információval és kattintási lehetőséggel. Természetesen a megjelenített dolgokat maximálisan kidolgozva és felépítve kell megjeleníteni. Általánosságban ezek a menüpontok az alábbiak szoktak lenni:

1. Főoldal

Ez az aloldal a weboldalának az egyik legfontosabb eleme. Ide érkezik a látogatók többsége, akkor amikor a honlapjára látogatnak. Itt kell a leginkább megragadnunk az érdeklődök figyelmét, úgy, hogy ne hagyják el a weboldalunkat.

2. Rólunk/Bemutatkozás

Itt tudja bemutatni vállalkozását a látogatóinak. Fontos, hogy a bemutatkozás megfelelő legyen, hiszen a jól megírt, szimpatikus, lényegre törő, rövid bemutatkozás kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy növelje az ügyfelek bizalmát a vállalkozása felé. A vásárlók szeretik megismerni azt, akivel éppen üzletet szeretnének kötni. Nem kell hosszúnak lennie a bemutatkozásnak, hiszen a nagyon hosszú szövegeket nem olvassák el az emberek.

3. Szolgáltatások

Ezen az aloldalon van lehetősége részletesen bemutatni szolgáltatásait, illetve termékeit. Miben tud segítségére lenni a leendő ügyfeleinek? Mivel foglalkozik pontosan a vállalkozása? Minél átláthatóbban, egyszerűbben és közérthetőbben írja le a tevékenységeit annál jobb.

4. Referenciák

Ha vállalkozása, olyan tevékenységet végez, ami könnyen megjeleníthető és bemutatható a digitális térben, akkor a referenciák oldal, az egyik leghasznosabb része lehet a honlapjának. Egy megfelelően felépített és kigondolt referencia oldal segítségével az ügyfelei előre láthatják, hogy milyen minőségi munkákat végez a vállalkozása. Ez az aloldal nagyon fontos szerepet játszik az ügyfelek bizalmának kiépítésében.

5. Blog/Hírek

Ennek az oldalnak a szükségességét az határozza még, hogy milyen tevékenységet folytat a vállalkozása. Ha van rá lehetőség, akkor mindenképpen érdemes gondolkodni benne, hiszen, ha folyamatos tartalmat tud az oldalára gyártani, akkor azzal növelheti weboldalának helyezését a Google találati listáján. A blog készítés folyamatos munkát igényel, és lassan térül meg.

6. Kapcsolat/Árajánlatkérés

Vállalkozásának sikeressége szempontjából fontos, hogy a leendő ügyfelei könnyedén fel tudják venni a kapcsolatot Önnel. Ezen az oldalon jelezzük vállalkozásunk elérhetőségi adatait, mint cím, telefonszám, e-mail, és így tovább. Minél átláthatóbban, egyszerűbben tudják felvenni Önnel a kapcsolatot annál jobb! Ezen az oldalon szokás elhelyezni a kapcsolati űrlapot is, így megkönnyítve vállalkozásának e-mailen keresztüli elérését.

hogyan epul fel egy altalanos ceges weboldal 1
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Gmail
  • LinkedIn

További kulcsfontosságú tulajdonságok, amivel rendelkeznie kell egy céges honlapnak:

$

Egyedi, és meghatározható azoknak a köre, akiket el szeretne érni

Hangsúlyozza az Ön vállalkozásának a versenytársaitól való eltéréseit (Miért jobb az Ön szolgáltatása? Miért érdemes Önt választaniuk?)
$

Weboldala megbízhatóságot sugároz az ügyfelei felé

A mai kornak megfelelő megjelenéssel, szakmai cikkekkel, referenciákkal, és kapcsolatfelvételi lehetőséggel rendelkezik
$

A honlap jól körül határolható, egyértelmű cél köré épül

Ha bemutatkozó oldal, akkor pl. legyen szó arról, ami cég tevékenysége, és mutassa be hogyan működik, és miért jó ha Önöket választják, ha webáruház, akkor a termékei kapjanak nagyobb hangsúlyt, és az, hogy miért jó ha innen vásárolnak.
$

Az oldal gyors, nem kell várni másodperceket, itt 3-5 mp. nél többre gondolok

Ha a látogató az tapasztalja, hogy sokat kell várni, mire a tartalom megjelenik, el fogja hagyni az oldalt, igazából amikor először az Ön weboldalára érkezik, akkor csak másodpercek vannak arra, hog meggyőzzük a látogatót arról ,hogy érdemes maradnia, és tovább böngésznie a weboldalt.
$

Minden lényeges, kulcsfontosságú információ megtalálható a weblapon

Legelőször is megtalálja azt, amiért idekattintott. Ez nem is olyan egyszerű feladat, mert az sem mindegy, hogy honnan érkezik, és az is számít, hogy miért éppen a mi oldalunkat látogatta meg. Mire gondolok? Látott egy hirdetésünket, vagy valaki megosztott egy oldalunkat, mert hasznosnak találta, vagy egy ismeretlen oldal felvette a mi honlapunkat, mert úgy gondolta, hogy neki jó lesz, ha a mi cégünk is rajta van az Ő weboldalukon, itt a linkgyűjtő oldalakra gondolok.
$

A weboldal tökéletesen megjelenik minden képernyőméreten, kifejezetten mobiltelefonokon

A mai világban egy többféle eszközt használnak már, így nem mindegy, hogy hogyan jelenik meg pl. mobilon. Itt az is figyelembe kell venni ,hogy egy mobil eszközön kisebb a teljesítmény, és a képernyő is.
$

Átlátható, könnyen el lehet rajta igazodni

Például ha a menüben látható, hogy milyen tevékenységekkel foglalkozunk, vagy pl. milyen termékkategóriák vannak, akkor nem is kell átböngészni a weboldalt, és megkeresni a szolgáltatásokat, vagy termékeket, hanem azonnal látják a látogatók, mit hol találnak, és egyből oda navigálnak, ami igazán érdekli Őket.

Céges wordpress weboldal készítés

Céges weboldalt szeretne? Lépjen velünk kapcsolatba még ma!

Hasonló cikkek


Pin It on Pinterest

Ossza meg ezt!